Resultaat 2016

Een fantastisch resultaat!

Vrijdag 18 maart was het dan zo ver. Ruim 900 schoolkinderen van 19 basisscholen uit Enschede, Hengelo en Losser hebben een fantastisch Wandelen voor Water evenement neer gezet. Het was lekker fris, mooi wandelweer.

Er is door de kinderen, inclusief het statiegeld, een heel groot bedrag opgehaald: € 20.188,93. Plus bijdragen van een Rotaryclub en de vermeerdering van 50% door Wilde Ganzen wordt dat €33833,-. Hiermee kunnen de 3 dorpen Shidi, Damar en Vedabari in Nepal worden voorzien van de noodzakelijke watervoorzieningen.
Een geweldig resultaat!


Voor een foto impressie klik hieren voor een film impressie kijk onderaan deze pagina


Een les, geld inzamelen voor Nepal en een vrolijke wandelmiddag

Scholieren lopen op die dag 6 kilometer met 6 liter water in een rugzak. Zij ervaren daarmee zelf wat het is om net als kinderen in ontwikkelingslanden voor en na schooltijd water te moeten halen voor het gezin of de school.

De uitdaging voor de scholieren is om voor deze prestatie van ouders, familie, buren en vrienden een bijdrage te vragen. Deze bijdragen worden ingezet voor aanleg van drinkwater voorzieningen en sanitaire voorzieningen bij drie dorpen in het zo zwaar getroffen Nepal.

Voorafgaand aan de inzameling van bijdragen krijgen de kinderen een les over de waterproblemen in ontwikkelingslanden. De les duurt ongeveer 1 uur en bevat tevens instructie voor het inzamelen van de bijdragen en de wandeldag.De wandeling zelf is op vrijdagmiddag 18 maart. Naast het wandelen wordt het een vrolijke middag met fitness, muziek en waterpompen.

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van de stichting Aqua for All, die namens het ministerie van Buitenlandse Zaken waterprojecten begeleidt. Er wordt samengewerkt met de stichting Dipjoti, die jaren lange ervaring heeft met succesvolle projecten in Nepal.Tevens worden wij ondersteund door Wilde ganzen. Deze stichting verhoogt de opbrengst met de helft van het opgehaalde bedrag!

Jij een leuke en interessant dag, zij schoon drinkwater!

6 km lopen met 6 liter water op de rug voor leeftijdsgenootjes in Nepal!Wil jij met je klas ook mee doen?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:
Contactpersoon scholen:Jacky de WolfofJanneke Bekhof
Contactpersoon PR:Caroline van Dijken

Meer info:
www.wandelenvoorwater.nl
www.wereld-water-dag.nl/


Impressies Wandelen voor Water 2016