De scholen 2012

Uit Enschede:

Anna van Buren

Drakensteyn (met 3 locaties)

Het Wooldrik

Koningin Beatrix

Het Bijvank

De Broekheurne

De Helmerhoek

Het Lang

Prins Maurits

Mecklenburg

Willem van Oranje

Het Vastert


Uit Losser en Overdinkel:

Meester Snel

Brede School Overdinkel


Uit Haaksbergen:

Op den Akker


Uit Eibergen:

Juliana

Willem Sluiter

De Driesprong

Uit Neede:

KisveldGastlessen

Leden van de Rotaryclubs komen op alle deelnemende scholen gratis gastlessen verzorgen. Dan krijgen de kinderen bijvoorbeeld te horen hoe moeilijk en gevaarlijk het leven zonder schoon drinkwater is. Ook wordt verteld welke projecten in Nepal we gaan doen en hoe hun inspanningen daarbij gaan helpen. Natuurlijk worden ze ook volledig bijgepraat over de sponsorloop zelf, hoe ze sponsoren kunnen zoeken, krijgen ze alvast de rugzakjes, etc. etc.


De gastlessen vinden tussen 13 en 24 februari plaats, waarna de kinderen gelijk aan de slag kunnen: op sponsorjacht!

Martin van Maarseveen gastles op basisschool het Bijvank:

"Het enthousiasme dat ik heb aangetroffen bij leerlingen, leerkrachten en schoolleiding is enorm groot, en de gastlessen hebben daar zelfs nog verder toe bijgedragen. De powerpoint zat erg goed in elkaar en ontlokte veel reacties en enthousiasme bij de kinderen.

Hoewel ik gewend ben les te geven, was ik aanvankelijk ook wat onzeker hoe me dit af zou gaan op een lagere school. Maar dat was volledig onterecht. Vanwege het project in Nepal had ik een Nepalese studente Rehana Shrestra gevraagd met me mee te gaan en dat was een overweldigend succes. Kinderen hebben haar de oren van het hoofd gevraagd, en haar antwoorden sloten perfect aan bij het thema. Het enthousiasme was zelfs zo groot, dat na mijn aanvankelijke rol als tolk, ze gingen proberen zelf de vragen in het Engels te stellen. We zijn er ruim twee en een half uur geweest. Na afloop van de tweede les kwamen er nog kinderen uit de eerste klas naar ons toe die in de tussentijd allerlei tekeningen voor haar hadden gemaakt. Erg lief, ze was er zelfs een beetje ontdaan van.

Kortom, actie is een groot succes. Mee doorgaan!"


Harm Kelderman gastles CBS Drakensteyn:

"Heb vandaag mijn gastles gegeven en heb bij de voorbereiding dankbaar gebruik gemaakt van het werk van Gep.

Vond de gastlessen prachtig om te geven en hoewel ik vooraf wat twijfels had over het aantal sheets kon ik in beide lessen de timing goed voor elkaar krijgen. Presentatie gaf een uitstekende basis voor interactie met de klas. Moest af en toe weer echt moeite doen om alle vragen en reacties wat in te dammen.

De start was wel even lastig want de computer van de school pakte op een of ander manier de presentatie niet en zonder presentatie sta je er toch wat onhandiger bij. Maar gelukkig had ik mijn ipad bij me met een aansluitingssnoertje naar de beamer en is het presenteren toch goed gelukt. Enige nadeel was dat via het ipad systeem de hele dia in een keer wordt gepresenteerd. Dus vragen en antwoorden verschenen gelijktijdig. Hebben we echter ook weer handig weten op te lossen want gelukkig stonden de antwoorden onder aan de sheets. Door niet de hele sheet te laten zien bleven de antwoorden eerst nog onzichtbaar. Beide klassen waren heel enthousiast en dat gold ook voor de onderwijzers. Dus ben er met een goed gevoel vandaan gekomen.

Dank aan de voorbereiders van de presentatie en Gep."